رحيق الجنة مراقب عام
عدد المساهمات : 1224
تاريخ التسجيل : 12/06/2009 العمر : 34 العمل/الترفيه (الهوايات) : القراءة وسام :
| موضوع: صينية الرقاق الأحد يونيو 14, 2009 7:28 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم
مقادير عجينة الرقاق دقيق حسب الحاجة ، ذرة ملح ، ماء
الطريقة: نرش الملح على الدقيق و نعجنه بالماء لحد ما تتكون عجينة لينة ، نقطع العجينة قطع صغيرة و نسيبها ترتاح نص ساعة ، و بعدين نفرده بالنشابة على شكل مستطيل أو مدور حسب شكل الصينية بحيث يكون رقيق و نسخن الفرن و نظبطه على درجة حرارة متوسطة و بعدين نحط الرقاق واحدة بواحدة على صاج الفرن و أول ما تتكون فقاقيع و نحس انه استوى نطلعه بسرعة و هكذا لحد انتهاء الكمية 0
طريقة عمل الرقاق: -نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن -نسخن مرقة لحم تكون موجودة عندنا -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في المرقة من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 5 طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 5 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي 0
وبالعااافيه
| |
|
SEMSEM مراقب عام
عدد المساهمات : 5903
تاريخ التسجيل : 12/06/2009 العمر : 35 العمل/الترفيه (الهوايات) : جامعى وسام :
| موضوع: رد: صينية الرقاق الإثنين يونيو 15, 2009 9:55 am | |
| انا بعشق الرقاق جهزية على ماخلص ورررررررررررراجع | |
|
memobest صاحب مكان
عدد المساهمات : 5455
تاريخ التسجيل : 16/06/2009 العمر : 36 العمل/الترفيه (الهوايات) : وانت مالك
| موضوع: رد: صينية الرقاق السبت يونيو 20, 2009 12:58 am | |
| thaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanks | |
|