كنزى عضو جديد
عدد المساهمات : 63
تاريخ التسجيل : 17/05/2010 العمر : 39 العمل/الترفيه (الهوايات) : اللعب مع بنوتى
| موضوع: طريقه عمل الكريب الأربعاء يوليو 14, 2010 1:03 am | |
| المقادير2 كوب دقيق4 بيضلت4 كوب حليب4 معالق زبده سايله للتحمير1\4 معلقه شاى(ملح ) [color=black] الطريقه[/color] ينخل الدقيق مع الملحيقلب الحليب مع البيض والزبده ثم يضاف لها الدقيق بالتدريج مع الضرب بالمضرب جيدايصفى كل الخليط بالمصفاه السلك حتى لان الثقوب صغيرهمع استعمال المضربيوضع فى الثلاجه لمده ساعه او اكثر ثم يعاد ضربها بالمضرب حتى يكون العجين لينتحضر طاسه غير لاصقه ويفضل التيفال[color=blue]تدهن الطاسه بالزبدهحتى من الجوانب ثم يصب من الخليط مقدار كبشه lor=blue]] تسوى العجين على الوجه الاول لمده1 دقيقه على درجه حراره متوسطه ثم الوجه الثانى نصف دقيقهثم ترص واحه تلو الاخرىفى طبق دافى اى يكون اسفله طبق اكبربه ماء ساخنهذه هى الفطير هوالحشو كالاتى [color=black] مقادير الحشو[/ color] [color=yellow]جبنه رومى شرايح على حسب الرغبه زجاجه كاتشب زجاجه مايونيز زجاجه شطه فلفل حار ممكن تضعى فراخ بانيه اولحم مفرم متشوح على النار اوشاوريمه على حسب الرغبه [color=black] الطريقهcolor]color] تحضرى طاسه نفسها وانتى بتقلبى العجين على الوجه التانى تضعى الكاتشب والمايونيز والشطه والفراخ البانيه والجبن الرومى كل ذلك بمقادير قليله يعنى مش الزجاجه كلها ثم يثنى العجين بكل المقاديرعلى شكل مبروم او سمبوسه ويقدم ساخن وبالهنا والشفا اللى هيعرف يعمله ليه جايزه | |
|